3.1.2015

Thaikkuvenaus

Lähtöön on enää pari päivää yli kolme viikkoa. Jos ihan tarkkoja ollaan niin Days Until -laskuri kertoo että lähtöön on 23 päivää. Nyt on kaikki kohteet mietittynä ja majoitukset varattuna. Joskus olis ihan siistii lähtee reissuun ilman valmiiks varattuja majoituksia, mut koska meidän matkan aikaan taitaa olla high season, on ehkä varmempaa varata mestat etukäteen. Tultiin yhteistuumin siihen tulokseen, että ei olla kokonaista kahta viikkoa yhdessä mestassa. Kohteita valikoitui kolme. Majoituksia neljästä paikasta.


Pari viikkoa on tavallaan aika lyhyt aika tälläselle hyppelylle, mut ihan riittävä kuitenkin. Lennot on Phuketiin. Kytättiin lentoja Krabille, mut suorat oli sen verran hinnakkaita että päädyttiin halvempaan vaihtikseen, eli Phuketiin. Varattiin lennot Finnmatkojen kautta. Phuketista lähdetään heti jatkamaan matkaa Koh Lantalle. Saarien välissä menee laivayhteys. Lantalla ollaan Khlong Khong beachilla. Täällä vietetyn ajan jälkeen hypätään taas johonkin paattiin ja mennään Phi Phi saarille. Siellä meillä on kaksi majoitusta. Ensimmäinen Phak Nam bayllä. Siellä ei oo mitään muuta kun rantabungalowi ja meri. Snorklausta siis tiedossa. Toinen mesta on lähellä "keskustaa" jossa on paljon enemmän actionia. Phi phin jälkeen tullaan takaisin Phuketiin ja ollaan viimeiset yöt Karonilla. Aluks kelattiin että jätettäis Phuket kokonaan väliin, mutta sielä lähtee lennot aikaisin aamulla kotiin päin eli ihan kätevää olla edes pari yötä siellä. Onhan Phuketissakin ihan kivasti nähtävää pahimpien rysien ulkona.

Yks juttu mitä tältä reissulta venaan aika paljon on RUOKA. Kaiken sen meriaktiviteetin lisäksi. Thaimaalainen ruoka on vaan niin hyvää. En oo ikinä missään päin Aasiaa syöny huonoo safkaa. Ennen kärkisijää piti Japani, mutta nyt kärjestä taistelee myös Thaikkumättö. Ne maut, oooooh.


Mun ehdoton lemppari niistä ruuista mitä oon maistanu, on perus pad thai. Ihan parasta. Se on vähän niinkuin thaimaalainen spydäri. Paistettuu nuudelia, ituja, kanaa, tofua, mereneläviä mitä vaan. Päälle limeä ja määpähkinöitä. Mulla alkaa melkein kuola valuu suupielestä kun ajattelen tätä herkkua. Alin kuva on viime reissun paras pad thai Phuket Townissa. Kaikkialla ne on ollu kyllä hyviä, aina maistuu vähän erilaiselta. Vaikka reissuilla on tosi jees maistella paljon erilaisia ruokia, on tää niin hyvää että varmaan tuun syömään sitä kaikista eniten... :D Pad thai on vielä usein tosi halpaa kun se on niin perus ruokaa, noin 1-2e.

Yks ruoka vähän riipii mun sydäntä... Banana pancake. Niin parasta, mut niin kiellettyä tällä hetkellä kun en voi syödä viljaa. Muuten tän mun gluteenittomuuden kanssa ei pitäis ihan hirveesti olla ongelmia kun esim nuudelit on usein noilla alueilla tehty riisistä. Toki täytyy vähän tsekkailla mitä syö. Ääää, voiks mennä jo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti