17.11.2014

Mietteitä tulevasta joulusta

Mä aloin miettii eilen tulevaa joulua. Siihen ei oikeesti oo enää pitkä aika, vähän reilu kuukausi. Hirveen nopeesti menny tää syksy ja alkutalvi. Kai tän voi jo laskea talveks? Selailin eilen illalla luurilla ennen nukkumaanmenoa kaikkia seurakunnan joulujuttuja. Muutamasta tuli tosi vahvasti ukki mieleen ja se että ukki ei oo tulevana jouluna enää meidän kanssa. Se iski päin näköö ihan kunnolla. Ukki lähti paremmille seuduille helmikuussa. Surku oli kova, mutta jotenkin kuitenkin helpottunut. Ukki oli niin sinut itse sen kanssa, että kohta on aika lähteä. Omatkin fiilikset tuli sen takia helpommiksi. Ukki pääs parempaan paikkaan.




Välillä tulee kuitenkin ikävöityä ihan huolella. Varsinkin nyt. Ukki vietti meillä monta joulua putkeen. Kun oltiin pienempiä, vietettiin joulua ihan vaan perheen kesken. Molemmat isovanhemmat viettivät joulunsa myös omalla porukalla. Kun Mummo meni huonompaan kuntoon alzheimerinsa kanssa ja joutui olemaan laitoksessa, Ukki siirtyy viettämään joulunsa meidän kanssa. Aina viime jouluun asti. Tuntuu jotenkin tosi tyhjältä kun ajattelee, että tänä vuonna Ukki ei ookkaan enää samassa paikassa.



Niistä tapahtumista, joista eilen lueskelin, eniten Ukista muistutti adventtimyyjäiset ja se sai kyyneleet silmiin. Ukki kävi niissä myyjäisissä joka vuosi ja mä kävin lähes aina myös moikkaamassa iloisesti hymyilevää Ukkia siellä. Myyjäisissä oli sellanen pyöritettävä arpajuttu, joka oli varsinkin pienempänä meijän suosiossa. Ei siitä mitään fiksua oikeesti voittanut, mutta jokaisella pyörityksellä sai jotain. Ukki aina kaivoi hassun näköisestä kolikkokukkarosta muutaman markan tai myöhemmin euron ja antoi pyörittää. Tätä samaa jatkui vielä vanhemmallekkin iälle. Joskus käytiin joulupuurolla yhessä. Tuntuu tosi haikeelta.

Mun ja Juuson joulusuunnitelmat on vielä vähän auki. Jotenkin yritetään yhdistää tapaamisia molempien perheiden kanssa. Joulu on ihanaa aikaa, ei pidä ottaa mitän stressiä. :) Kai se Ukkikin katselee jostain kauaa meidän puuhailua ja hymyilee samalla lailla kun aina. Meidän aina niin hyväntuulinen Ukki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti