3.10.2014

Hyvii hommii

Viimeisiä viedään tämän viikon töiden osalta, jeeee! Ens viikosta lähtien taas hetkeksi toisiin juttuihin. Kentällä on nyt ollu vähän raskasta jonkun aikaa. Ei fyysisesti, vaikka se onkin aika fyysistä työtä. Henkisesti alkaa tuntuu että ei vaan jaksa. Meille on tullu kesän aikana iiiiihan törkee kasa uusia ihmisiä duuniin, eikä ne vielä oo ihan jyvällä mitä mitä tehdä. Aina se vie aikansa että hommat oppii, mut nyt on mennyt kyllä ihan liian kauan. Tää johtuu salee siitä, kun vanhoja lopetti ja uusia tuli varmaan yli puolet, joten uusien soluttautuminen vanhoihin tiimeihin ei enää ollutkaan mahdollista. Kun koulutuksen jälkeen mennään tiimiin, oppii ne hommat siinä aika nopeesti kun on vanhoja tyyppejä ympärillä. Nyt kuitenkin usein ainoa vanha työntekijä on ryhmän vetäjä, jonka kontolle jää muun ryhmän kasassa pitäminen kun ne palloillee jossain. Tää on tuntunut vähän sellaselta lastentarha meiningiltä kun saa ihan kirjaimellisesti siivota toisten jälkiä melkein joka koneessa. Tää alkaa ottaa kupoliin ihan todella. Onneks parina edellisenä päivänä vuoroja on ollu piristämässä Juusbe.


Oltiin Juuson kanssa kaks päivää samassa tiimissä. Kivaa kun tiimissä on joskus joku muukin vanha työntekijä. Se nopeuttaa hommia aika paljon. Ihan pelkästään ryhmänvetäjiä tää uusien osaamattomuus ei vaivaa, osa vanhoista tiimiläisistäkin on sanonu samaa. Tunnollisimmat on myös siellä siivoomassa toisten jälkiä, vaikka periaatteessa loppuvastuu onkin RV:n. Jotkut kysyy et miks sä edes välität? Jos muut ei tee hommia kunnolla niin miks sä sit edes yrität? Noh, en mä voi antaa vaan olla. Tää on taas tätä samaa aihetta josta oon paasannu useaan otteeseen. Oli se työ mitä tahansa, on se tehtävä huolella ja otettava siitä vastuu. Mikään työnarkkari ei tarvii olla, mut ihan oikeesti, jotain kunnioitusta sitä työta kohtaan. Osa näistä uusista on vaan vähän hitaita oppimaan, mut muuten ihan ookoosti messissä, mut osa laukoo jo nyt vittusaatanaa joka ikisestä jutusta mitä pitäis tehdä vaikka tätä duunia on takana ehkä pari kuukautta. Tekis mieli sanoo vaan et byebye... Kaikilla on vähän huonompii päiviä joskus, ei toi duuni aina mitään unelmaa oo, mut jos asenne on se että kaikki on perseestä, niin ei se siitä yhtään paremmaks ainakaan muutu.

Takas vähän parempiin juttuihin. Juuson kanssa oli ihan hauskaa olla taas pitkästä aikaa töissä. Eilinen päivä oli vähän poikkeuksellinen. Saatiin sattumalta molemmille 8h duunipäivä pienellä varoitusajalla. Alkuun oltiin noin neljä tuntia varastolla tekemässä hommia ja sit siirryttiin vasta loppupäiväksi kentälle. Eilinen on myös sen takia jännä, et piiiiiiitkästä aikaa meijän tiimissä oli vain vanhoja työntekijöitä. Se oli kuin lomaa, kenellekkään ei tarvinnut opettaa mitään eikä kulkea perässä. Koneet tuli valmiiks ajallaan ja mieli lepäsi. On se vaan niin kivaa kun hommat oikeesti hoituu. Tänään mulle on kans 8h päivä. Sen mittaiset päivät on ihan parhaita.



"Mitä ikinä teetkin, tee se kunnolla." 
- Ukki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti