29.8.2014

Huomenta

Ja kiitti sille, joka alkoi porata kun mä yritin nukkua...Yyyyyh. Nyt on parit yövuorot tehty ja huomenna takas tekee päivää. Yövuorossa on ollut mukavaa. Vuoro menee nopeesti ja mulle on sattunut kivat tiimitkin. Itse työkin on vähän eri kun päivässä. Ihan hyvältä tuntuu saada vähän paremmin rahaakin, kun vuoro on neljän tunnin sijasta 8h ja vielä yöllä. Yölisät tosin ei oo meillä mitään päätähuimaavia, mut edes jotain. 

Näiden muutaman yövuoron jälkeen voisin jopa sanoa, että tykkään yöstä enemmän kun päivästä. Yövuorolaisilla homma on paljon järjestelmällisempää. Tiimiläiset voi olla sanomatta mitään töihin liittyvää koko siivouksen aikana ja silti kaikki hommat tulee tehtyä. Meillä päivässä jengi säätää enemmän ja poukkoilee pitkin konetta miettien, että mitä seuraavaksi. Samaa järjestelmällisyyttä olis hyvä saada päiväänkin.

Vaikka monet voi väittää muuta, on mun mielestä yön ryhmähenki myös jollain tavalla parempi. Yövuoroa tekee siis ihan oma joukko. Listoilla ei ole päivä ja yövuoroja sekaisin. Porukka on yössä pienempi ja kaikki tuntee toisensä. Ulkopuolisena sinne voi olla vaikeeta soluttautua, jos on itse vähän sulkeutuneempi. Mulla ei nyt tätä ongelmaa ollut. Pienessä ja intiimissä porukassa voi kyllä joskus olla se ongelma, että jonkun naama alkaa ärsyttää ja sit pienempään porukkaan on vaikeempi piiloutua jos haluis etäisyyttä.

Ainoo huono puoli yövuorossa on tää seuraava päivä. Jos tekis yötä jatkuvasti, sais varmaan rytmin käännettyä kunnolla, mut siihen on haluu ryhtyä. Musta olis ehkä kiva tehdä vaikka pari yövuoroa viikossa, mut en kyllä tiiä kun oon niin huono nukkuu päivällä. Yö menee ihan helposti täysin pirteenä, mut aamulla kun tuun kotiin, saan nukuttua vaan muutaman hassun tunnin. Myöskään myöhemmin päivällä en oo pystyny nukkumaan, vaikka väsyttääkin. Taidan pitäytyä vaan "vierailevana tähtenä" ja tehdä yövuoroa ihan satunnaisesti. Seuraavat valvomiset on tulossa taas viikon päästä, mutta tällä kertaa kalastuksen parissa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti