6.2.2014

Yö Naka Campilla

Sunnuntaina 26.1 lähettiin Katalta jatkamaan matkaa. Otettiin hotellilta taxi, joka vei meidät pieneen satamaan. Matka kesti suunnilleen tunnin. Pienten selvittelyiden jälkeen meitä tultiin hakemaan satamasta pitkähäntäveneellä, joka vei meidät Naka Yai saarelle. Nakan saaria on kaksi, me oltiin isommalla.


Oli laskuveden aika ja Nakan ranta aika matala, joten pitkis ei päässyt kovin lähelle. Rannalta alkoi tulla meitä kohti jäbä, jolla oli pari kajakkia messissä. Naureskeltiin että tossahan on salee meijän loppukyyti. Ei menny kauaa kun tajuttiin, että me ihan oikeesti ollaan menossa niillä rantaan. Matkalaukut syliin, melat käteen ja menoks... Oli aika mielenkiintoinen matka. Me onnistuttiin Päivin kanssa vaan pyötii ympyrää. :D



Nakalla meillä oli majoitus Naka Campilta, joka oli aivan ihana. Nukuttiin söpöissä teltoissa ihan rannalla. Takana pieni viidakko. Ranta oli tosi rauhallinen ja siellä oli myös pieni ravintola. Telttarivin takana sijaitsi vessat/suihkut, jotk oli ehkä vähän alkeelliset mut ihan riittävät ja siistit kuitenkin. Ihana mesta!






Kun oltiin tutustuttu omaan rantaan, lähettiin tutustumaan muuhun saareen. Tarvottiin metsän läpi saaren toiselle puolelle, jossa oli myös ranta. Se oli ehkä pikkusen kauniimpi kun meijän "kotiranta", mutta paljon vilkkaampi. Sinne tehdään Phuketista ja varmaan muualtakin päivämatkoja pitkähäntäveneillä ja speedboateilla. Siellä oli myös muutama rantakiska, josta sai pientä purtavaa ja juotavaa. Hinnat ihan törkeen korkeet verrattuna Naka Campiin tai Phuketin rantoihin. Sinne oltiin myös järkätty ranta aktiviteettiä kuten vesiskootterointia. Me jäätiin uimaan vähän pidemmälle, jossa ei ollut niin paljon possee.







Saarella oli Naka campin ja ton toisen rannan lisäksi myös mun käsitteekseni yksi tai kaksi luxus resorttia. Niitten lähettyvillä ei käyty. Saarelta löytyy myös pieni koulu ja kylä, jonka läpi käveltiin kotimatkalla.






Kierroksen jälkeen tutkittiin taas omaa biitsiä. Siellä oli paljon erilaisia örkkejä, rapuja ja simpukoita. Luukas lähti jonkun kalamiehen messiin laittamaan verkkoja veteen kahlaamalla. Kalastaja ei voinut millään ymmärtää, että mitä on pakkanen kun se oli kysellyt Luukakselta millanen sää Suomessa on nyt. :D





Illalla oli jälleen superkaunis auringonlasku ja se oli sopivasti illallisaikaan, joka kuului majoitukseen. Raflakatoksesta oli ihana kattoa laskevaa aurinkoa ja rauhallista rantaa. Paratiisi.







Mentiin aikasin nukkumaan ja nukuttiin pitkään. Teltassa nukkui yllättävän hyvin, vaikka metsän äänet oli aika kreisit koko yön ja olihan siellä teltassa aika lämminkin. Mun yötä vähän varjosti pieni vatsapöpö joka oli iskenyt jo vikoina päivinä Phuketissa. Onneksi se ei pistänyt minään päivänä vuodelepoon. Seuraavana päivänä aamupalan, kamojen kasaamisen ja viimeisten rentoilujen jälkeen matka jatkui.


Taas oli laskuvesi, mutta tällä kertaa ei tarvinnut mennä kajakilla, vaan pitkähäntäpaatti tuli hakemaan vähän matkan päässä olevalta laiturilta. Olis varmaan ollu vähän vaikeeta kammeta niitä isoja laukkuja kajakista sinne veneeseen. Seuraavassa postauksessa taas lisää. Suuntana Krabi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti