28.12.2013

Joulu 2013

Jouluaatto alkoi mukavissa merkeissä kotona. Koristeltiin kuusi ja avattiin Juuson kanssa jo ekat paketit jotka odotteli kuusen alla. Lahjat oli mieleisiä Mä esim sain Tangle Teezerin, josta tännekkin kirjottelin jokinaika sitten.


Aamupäivästä lähettiin Louhelaan. Myös Ukki oli haettu viettämään joulua meijän kanssa. Siellä oli puurokattaus jo valmiina. Riisipuuron sijaan mami oli tehny puuron ohrasta. Se ajoi ihan saman asian, oli ehkä jopa parempaa kun perinteinen jouluaaton riisipuuro ja vielä vähän terveellisempääkin.


Joulupuuron jälkeen oli aika lähtee saunaan. Lähettiin sinne mamin ja Veeran kanssa. Oli saunajuomaa!


Louhelassakin oli aamulla koristeltu kuusi. Se oli vähän isompi kun meijän... Lahjatkin oli jo päätynyt sen alle. Nyt oltiin kuulemma tarpeeks vanhoja ja viisaita, että paketit pystyi laittaa iltaa varten jo sinne kuusen alle. Nyt siellä ei heti joku ollu rapistelemassa, että millon saa avata. ;) Paitsi pikkuinen kissa...


Alkuillasta alettiin laittaa itteemme iltakuosiin ja valmistelemaan isoa jouluateriaa. Tässä vaiheessa Viivi ja Nassekin liittyi joukkoon. Ne oli alkuun ollu Nassen vanhempien luona käymässä.




Tällä kertaa päästiin jouludinnerille isompaan pöytään kun viime vuonna. Enää ei tarvinnu ahtautua keittiöön.





Ruokaa tuli taas syötyy aika paljon. Oli muutamaa erilaista laatikkoa, lohta eri muodoissa, mätiä, sienisalaattia, juustoja, karjalanpiirakoita jne. Perus jouluhommia, hyvää siis. Illalla avattiin paketteja ja hengailtiin.




Myöhään illalla hipsittiin Juuson kanssa takas omaan kotiin. Oli hassuu kävellä ulkona kun ei ollu yhtään lunta. Tässä on ollu kuitenkin monta lumista joulua putkeen. Nyt sataa vaan vettä. Illalla tutkailtiin vielä vähän meijän saamia lahjoja, mut aika nopeesti alkoi vasyttää ja täytyi mennä nukkumaan. Joulupäivänä lähettiin heti aamusta (aamupäivästä, mut nukuttiin pitkään) Juuson mummille Itä-Helsinkiin. Ihme ja kumma, päästiin sinne ihan hyvin vaikka julkinen on aika suppeeta joulun tienoilla. Siellä oli myös jouluateria. Pikkutonttu Leevi kertoi innoissaan mitä pukki oli tuonut.


Iltapäivällä sokkailtiin takasin kotiin ja otettiin muutaman tunnin tirsat. Taitaa joulun "juhliminen" olla rankkaa hommaa. :D Mukavien tirsojen jälkeen oli taas vähän energiaa, joten lähettiin salille. Oli aika kivaa kun ei siellä ollut paljon ketään. Muutama hassu kinkun sulattaja meijän lisäksi. Koko joulu meni kivasti, niinkuin aina. Ihan perinteisissä merkeissä. Vielä joku kerta vietetään joulu ihan kaksisteen!

3 kommenttia:

  1. Ompa monta lumista joulua ollu joo putkeen, huimat 1 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hitsi muistan sit väärin! Tuntuu et olis ollu monta. Piti ihan tarkistaa. Viime joulu oli, sitä edellinen ei ja sitä edellinen taas oli :D

      Poista
    2. Jep, toissa jouluna tuli lunta vasta välipäivinä :D

      Poista