9.10.2011

Singapore 2011

Noniin nyt jos vihdoin sais jotain reissuun liittyvää aikaseks. Oltiin siis Juuson ja mun vanhempien kanssa Singaporessa 25.9-2.10. Meijän lento lähti sunnuntaina kahdentoista maissa yöllä. Niinku arvelinki, oli hassuu mennä lentokoneeseen muuten ku työtehtävissä. Lento meni hyvin ja saatiin nukuttuu melkein koko matka. Herättiin muutamaa tuntii ennen laskeutumista, just sopivasti ruoka-aikaan. Saavuttiin Singaporeen paikallista aikaa iltapäivällä.


Oli kiva kun oli saanu nukuttuu koneessa. Yölennot on niin paljon kivempia ku ne jotka lähtee meiltä joskus viiden maissa. Nyt oli ihan pirtee olo eikä tietookaan mistään aikaerovasymyksistä.

Meijän hotelli oli V hotel Lavender, joka sijaitsi ihan Lavenderin metroasemalla. Meillä oli huoneet 8 kerroksessa. Tosi siisti ja aika uus hotelli, jossa oli kivan iso ikkuna. Muuten huone oli aika pieni, mut eipä se haitannu. Hotellissa oli myös uima-allas, jota tosin käytettiin vaan kerran.



Singaporessa on paljon hyviä ruokapaikkoja. Tosi siistejä ja ruoka on halpaa ja hyvää. Voi ihan huoletta syödä katukeittiöistä ilman pelkoa et tulee joku pöpö, toisin ku vaikka Kiinassa. Kaupunki on täynnä food courteja ja hawker centereitä. Käytiin molemmissa usein. Ei kertaakaan syöty hienommissa ravintoloissa.




Hengattiin usein erillään, minä ja Juusbe kahestaan ja porukat yhessä. Me käytiin Juuson kaa monesti noissa hawker centereissä myös kahvilla. Singaporesta saa hullun hyvää kahvia. Vahvaa ja aika makeeta, halpaa. Kaupungissä on myös paljon mehukiskoja, joista saa sairaan hyviä mehuja ja Milkshakeja. Ne puristetaan suoraan tuoreista hedelmistä ja neki maksaa vaan pari euroa.




Singaporessa on paljon eri kansallisuuksia ja kaupungissa on eri alueita, esim Chinatown, Little India ja Arabialue. Oli jännää mennä Little Indiaan, ku se vaikutti oikeesti ihan siltä et olis tullu Intiaan. Chinatown oli jees ja siellä oli yks lemppari hawker center. Ylempi kuva on Intiasta ja alempi Kiinasta.



Singapore on hyvä shoppailumesta. Tosin enemmän ehkä niille, jotka diggailee merkkikledjuista. Niitä sieltä löytyy hullusti. Kyl mäki vähän shoppailin, mut vaan alejuttuja, enkä ihan niistä kalleimmista mestoista. Löysin kahet kengät, mekon ja muutama paitaa.







Yks päivä käytiin Sentosa saarella. Se on iiiiiso keinotekoinen "leikkikenttä", josta löytyy paljon erilaisia virikkeitä ja muutama hiekkaranta. Saarelta löytyy myös semi iso akvaario, Universial Studios ja Hard Rock Cafe. Tää oli ihan hauska mesta, jossa pysty vähän pakoilee suurkaupungin vilinää.












Osa Singaporen rakennuksista on aika uusia ja futuristisia. Marina Bay Sandsin alue on aika magee mesta. Siellä on siistii rakentamista ja pilvenpiirtäjiä. Käytiin siellä muutamaankin otteeseen. Marina Bay Sands hotel on aika huisi mesta. Päällä on Sky park, puisto joka on 58 kerroksessa. Sinne pääseen tosin kai vaan hotellin asukit, mutta samassa kerroksessa on kaikille avoin tasanne, jossa voi käyny ihailemassa näkymiä. Nousu maksaa reilun kympin euroissa.








Marina Bay Sandsin läheisyydessä veden äärellä sijaitsee Clarke Quayn ravintola/baarialue. Käytiin siellä Juuson kanssa vikana iltana juomassa drinksut. Harmi et tajuttiin se mesta vasta niin myöhään. Näytti ihan hullun hauskalta ja mageelta. Juominen Singaporessa ei oo todellakaan halpaa. Siellä on vielä korkeempi alkoholin verotus ku meillä. Ei sit tullu viikon aikana paljon alkoholia nautittua, mut vikana iltana päätettiin törsätä ja nauttia vikasta illasta. Meijän drinkut makso melkein kympin euroissa..



Meijän lento takas Suomeen lähti myös vasta yöllä ja hotellistä piti lähtee jo aamupäivällä, joten hengaltiin viimeset puolpäivää kaupungilla viimesiä tuliaishankintoja tehden. Käytiin me vielä syömässä ja nautittiin viimesen kerran niistä ihanista mehuista. Maisteltiin myös ihanaa haisevaa hedelmää, Duriania. Se haisee iiiihan törkeeltä, mut on hyvää. Juuso maisto ekaa kertaa ja tykkäs. Kandee ihmeessä maistaa, jos vaan jostain saa käsiin!




Lento takasin sujui kans ihan hyvin. Ei kyllä tullu nukuttuu ihan niin hyvin ku menomatkalla, mut jokusen tunnin tirsat tuli otettuu. Mä olin jännittäny ennen reissuu, et millä koneella mennään, koska muutama laajarunko on tosi vanhoja ja niissä on paskat näytöt ja muutenki vähän nuhjuset penkit ja vessat. Onneks päästiin lentää molempiin suuntiin ihan kivoilla koneilla. Molempiin suuntiin meijät lennätti a340, mennessä ystäväisemme LQC ja tullessa LQB. Mun kenohermoiluun voi luultavasti samaistuu vaan Sodexolaiset. :D



Ku palattiin Suomeen, sää oli mitä ihanin, vettä tihutti ja oli kyyylmä! Oli kiva tullu semmoseen säähän 30 asteen ihanasta lämmöstä. Juusoraukka joutu menee melkein suoraan meijän tulon jälkeen tekemään matikan kokeen. Ehittiin me kahvit juomaan ja sit piti mennä laskemaan ihania tehtäviä. Meijän reissu sijottu just sopivasti Juuson koeviikolle, mut onneks Juuso sai kokeensa sumplittua heti ku tultiin, eikä mitään jääny tekemättä.

Mä haluun uudestaan Singaporeen. Kaikki oli vähän sitä mieltä, et monta asiaa jäi viel näkemättä. Olis niin jees jos joskus vois mennä uudestaan. Oli ihana reissu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti